Home » D:News » Gastronomie fina in spital

Gastronomie fina in spital

Gastronomie fina in spital
Publicat: 05.05.2010
Celebrul chef Heston Blumenthal, cunoscut pentru bucataria originala si indrazneata pe care o propune in restaurantul sau, a fost invitat sa-si puna amprenta creativa asupra meniurilor destinate pacientilor varstnici din spitalele britanice.

Faimosul bucatar al restaurantului The Fat Duck („Rata grasa”) –
ce ocupa anul acesta locul al treilea pe lista celor mai bune 50 de
restaurante din lume – va colabora cu Universitatea din Reading si
Royal Berkshire Hospital pentru a face mancarea din spital mai atragatoare.

Primii pacienti vizati vor fi varstnicii, care
constituie doua treimi dintre „cazurile internate” si la care,
adesea, simtul gustului este deteriorat, ca urmare a atrofierii
papilelor gustative.
Recent, problema malnutritiei pacientilor varstnici internati in
spitalele britanice a fost, in sfarsit, perceputa in adevarata ei
amploare; de multe ori, bolnavii isi pierd pofta de mancare ca
urmare a bolii, a medicatiei sau sunt, pur si simplu, prea slabiti
pentru a manca.

Atunci, in lipsa unei hrane cu adevarat apetisante, ei renunta
la mese, iar starea de malnutritie le incetineste insanatosirea sau
le pune chiar viata in pericol.

Proiectul, cu durata de trei ani, in care sunt implicati Heston
Blumenthal (foto) si o echipa de cercetatori, va avea ca obiectiv
nu crearea unor feluri de mancare originale si spectaculoase
(pentru care e renumit Blumenthal), ci cresterea savorii unor
mancaruri obisnuite, familiare pacientilor,
astfel incat acestia sa le consume cu placere – un prim pas spre
imbunatatirea alimentatiei in spitale.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase