La regim – pentru a scadea riscul aparitiei maladiei Alzheimer
Studiul a fost efectuat pe 2.148 de persoane cu varsta de 65 de ani, care au fost urmarite timp de cca. 4 ani.
Dintre participanti, 253 au dezvoltat maladia Alzheimer.
Deoarece aceasta boala neuronala, care afecteaza, la ora actuala, 26 de milioane de persoane din intreaga lume, este incurabila, prevenirea ei este de cea mai mare importanta, iar autorii studiului au descoperit o corelatie interesanta intre regimul alimentar al subiectilor si riscul aparitiei maladiei.
Rezultatele au aratat ca riscul aparitiei bolii este cu cca. 40% mai mic pentru participantii care consumau cu predilectie ulei de masline, fructe oleaginoase (nuci, alune), rosii, peste, carne de pui, legume din familia verzei (precum broccoli), fructe si verdeturi, fata de cei care consumau multa carne rosie, organe si produse lactate cu continut mare de grasime.
Sursa: FOXNews
CITESTE SI: