11 dimineata – ora perfecta pentru pauza de cafea

10 03. 2010, 12:51

M = 0.5 x F + (0.5 x E + 0.3 x P + 0.15 x C + 0.05 x T, acesta e formula pe baza careia puteti organiza cea mai reusita pauza de cafea.

Formula ia in calcul aroma placuta a cafelei (F), un ambient placut (E), recipientul in care e servita cafeaua (P), persoanele impreuna cu care o bei (C) si momentul din zi cand o savurezi (T).

Cu alte cuvinte, daca bei de unul singur o cafea mediocra, dintr-un pahar de plastic, intr- incapere intunecoasa si mohorata… mai bine n-o bei.

Profesorul Charles Spence, de la Departamentul de Psihologie Experimentala al Universitatii Oxford, propune o combinatie care sa-ti mearga la inima: o cafea buna, aromata, bauta la ora 11 dimineata, impreuna cu prietenii, intr-o incapere bine luminata (sau afara, la soare), cu un fundal muzical (muzica italiana de opera sau o cantareata cu o voce joasa, invaluitoare, ca Marianne Faithfull - acesta sunt sugestiile profesorului Spence).

Formula a fost publicata intr-un raport numit Changing Tastes si scoate in evidenta modul in care factorii externi - ce tin de ambient - pot influenta felul in care creirul percepe gustul alimentelor si senzatia de bine asociata actului alimentar.

Nu e lipsit de interes sa precizam ca studiul a fost comandat de Starbucks VIA Ready Brew.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: