Veniturile viilor au scazut in ultimii ani, ca urmare a
reducerii consumului de alcool in Franta, astfel incat proprietarii
podgoriilor isi indreapta atentia spre produse si piete
alternative.
Peste doi ani, si una dintre practicile actuale, care sprijineau
viticultura franceza – acordarea de subventii, din partea statului,
producatorilor care transformau resturile de vin, de calitate
inferioara, in alcool industrial – va fi sistata, in urma unei
decizii a Uniunii Europene.
In aceste conditii, viticultorii cauta solutii de rezerva.
Una dintre optiuni este fabricarea unor medicamente si
suplimente alimentare din struguri, utilizand in primul rand
resturile ramase de la fabricarea vinului si care, pana acum, erau
aruncate.
Firma Vitimed, de pilda, desfasoara cercetari pentru obtinerea
de medicamente si suplimente alimentare din semintele si cojile
boabelor de struguri; recent, ei au lansat pe piata un supliment
avand la baza un extract de vin rosu, bogat in antioxidanti, si
spera sa convinga si industria alimentara sa adauge acest extract
unor produse precum iaurt sau bauturi.
Sursa:
FOXNews
CITESTE SI: