Chinezii fac vin din oase de tigru
Dezvaluirea socanta de abia acum incepe: spre stupoarea tuturor iubitorilor de animale, carnivorele magnifice sunt inmultite si crescute de mici in "ferme" specializate pentru a fi sacrificate pentru carnea, blana, oasele si organele lor, care se afla la mare cautare in pietele locale si internationale. China a interzis in mod oficial comertul cu carne, oase si organe de tigru inca din anul 1993, dar aceste masuri nu au stopat cererea, dupa cum s-a demonstrat in cadrul unei conferinte internationale desfasurate in Thailanda referitoare la supravietuirea tigrilor.
Multi chinezi sunt convinsi ca mancarurile care contin organe de tigru duc la cresterea fortei fizice si a virilitatii. Conform anchetelor demarate de Banca Mondiala care sponsorizeaza miscarea Global Tiger Initiative (GTI), comertul cu carne de tigru este posibil, in prezent, datorita fermelor private din China, care cresc tigri, dupa care-i sacrifica si ii comercializeaza ca si cum ar fi porci, gaini, vite sau oi. Populatia de trigri salbatici din lume numara la ora actuala doar 3.200-3.600 exemplare, pe cand in China traiesc in ferme peste 10.000 de tigri.
"In fermele de cosmar, tigroaicele sunt fortate sa se imperecheze de trei ori mai des decat in mediul lor natural. Puii rezultati sunt luati imediat de langa mamele lor, pentru ca acestea sa intre cat mai repede in calduri si a da astfel nastere altor serii de pui. Puii de tigrii luati de langa mamele lor naturale sunt apoi hraniti de mame surogat precum catele sau scroafe. Cand cresc indejuns de mari, sunt ucisi prin electrocutare, iar carnea este vanduta la preturi exorbitante, in timp ce din oase se face un vin foarte scump. Cand am vizitat pentru prima oara o astfel de ferma in anul 1990, proprietarul m-a dus intr-o pivnita special amenajata, unde mi-a prezentat plin de mandrie zeci de recipiente de vin pline cu oase de tigru. Cu cat oasele stau mai mult intr-o sticla de vin, cu atat valoarea sa creste nelimitat", declara Judy Mills, delegat din partea Conservation International.
Ecologistii chinezi se declara la randul lor ingrijorati de faptul ca apropriata intrare in Anul Tigrului, celebrat in China pe data de 14 februarie 2010, va duce la o cerere fara precedent de carne, oase si vin de tigru.
Sursa: BBCNews
CITESTE SI:
- Fotografii incredibile cu rarii tigri albi
- S-a nascut un tigru fara
dungi
- Incredibil atac al unui tigru in salbaticie