Vegetarienii traiesc mai mult?
Multa vreme, oamenii de stiinta au considerat ca scaderea aportului caloric ar mari speranta de viata, dar acest nou studiu arata ca nu reducerea numarului total de calorii consumate este cheia problemei, ci micsorarea aportului de proteine prezente in carne, peste si anumite fructe oleaginoase (nuci, alune etc.)
Cel mai important rol il joaca un aminoacid numit metionina, care contribuie la formarea tutror proteinelor.
Studiul, intreprins de oamenii de stiinta de la Colegiul Universitar din Londra, Marea Britanie, a fost realizat pe insecte (musculitele de otet, adesea utilizate in studiile de biologie), dar rezultate similare au fost obtinute de alti cercetaori si in cadrul unor experimente pe soareci, iar specialistii considera ca rezultatele pot fi extrapolate, intr-o anumita masura, si la oameni.
Cheia unei vieti mai lungi si mai sanatoase ar reprezenta-o, in opinia lor, gasirea unui echilibru nutritional, prin micsorarea cantitatii de proteine, in conditiile in care, in societatea occidentala, consumul de proteine animale este oricum prea ridicat.
Sursa: Telegraph Science
CITESTE SI: