Vreti sa salvati planeta? Mancati mai putini carnati!
Autorii studiului, dr. Alan Dangour, de la Facultatea de Igiena si Medicina Tropicala din Londra, Marea Britanie, si dr. Sharon Friel, de la Universitatea Nationala Australiana din Canberra, propun reducerea cu 30% a numarului de animale domestice, pentru a preveni incalzirea globala si cresterea nivelului apelor marii.
Conform raportului, 18% din emisiile de dioxid de carbon se datoreaza animalelor domestice.
In Marea Britanie, consumul mediu de carne este de 970 g pe saptamana, pentru barbati, si 550 g pe saptamana, pentru femei.
O reducere cu 30% a acestui consum echivaleaza cu 7 carnati de 40 g sau 260 g de piept de pui.
Un consum mai mic de carne ar fi mai benefic si pentru sanatate, considera cercetatorii, reducand numarul dceselor premature datorate bolilor cardiace cu 17% - echivalentul a 18.000 vieti anual.
DEFRA (Departamentul pentru Mediu, Alimentatie si Probleme Rurale, din subordinea guvernului britanic) nu a comentat cifra de 30%, dar a declarat ca exista multe modalitati prin care oamenii isi pot reduce amprenta de carbon, iar micsorarea cantitatii de carne consumata este una dintre optiuni.
Declaratia a starnit insa nemultumirea fermierilor si a oamenilor de stiinta care lucreaza in industria de profil.
Profesorul Ian Crute, seful Comisiei pentru Dezvoltarea Agriculturii si Horticulturii, a afirmat ca micsorarea septelului nu ar contribui semnificativ la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, iar solutia o constituie nu scaderea productiei de carne, ci producerea sustenabila a acesteia, domeniu in care Marea Britanie se afla printre tarile cele mai avansate.
Sursa: Mail Online
CITESTE SI:
- Uneori, carnea de pui nu e ceea ce crezi
- Carnea de vita si incalzirea globala
- Europenii nu vor sa consume carne clonata
Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru!