Cosmarul pitonilor ucigasi a devenit realitate
Pitonul de stanca poate ajunge pana la 6 metri lungime si e unul dintre cei mai periculosi serpi constrictori din lume.
Din anul 2002 si pana in prezent, in Florida au fost descoperite 6 exemplare din aceasta specie; inca si mai nelinistitor e faptul ca printre acestea se se gaseau o femela gestanta si doi pui abia iesiti din ou, ceea ce demonstreaza ca pitonii s-au instalat definitiv si au inceput sa se reproduca.
Exemplarele de piton african au fost gasite la mica distanta de Parcul National Everglades - o intinsa zona mlastinoasa, cu o fauna specifica, deosebit de importanta in cadrul biodiversitatii SUA - in care s-au raspandit deja pitonii birmanezi, o specie de origine asiatica; acestia au devenit unii dintre cei mai agresivi pradatori din Everglades si prezenta lor a afectat grav fauna locala, intrucat ei consuma un mare numar de animale, atacand chiar si aligatorii.
Biologii se tem ca pitonii africani ar putea coloniza si ei Parcul National Everglades, cu consecinte nefaste asupra speciilor native. De altfel, acesti serpi mari si agresivi pot fi periculosi si pentru om.
Astfel, in Florida s-au stabilit deja trei specii de serpi constrictori de mari dimensiuni - pitonul de stanca, pitonul birmanez si boa constrictor; populatiile isi au originea in exemplarele evadate din crescatorii sau eliberate in natura de proprietarii lor, care le cumparasera ca animale de casa.
Sursa: National Geographic
Citeste TOP 10 filme cu Mafia in rolul principal, episodul zilei din maratonul Descopera Secretele Mafiei.
CITESTE SI: