Home » D:News » Knut, ursul polar, si-a gasit mireasa

Knut, ursul polar, si-a gasit mireasa

Knut, ursul polar, si-a gasit mireasa
Publicat: 13.08.2009
Celebrul ursulet polar Knut care a fost crescut de pui de catre ingrijitorii Gradinii Zoologice din Berlin este acum baiat mare. Odata ce Knut a atins maturitatea sexuala, cercetatorii germani in colaborare cu ingrijitorii Gradinii Zoo din Munchen i-au gasit acestuia o ursoaica si spera ca cei doi vor forma o familie cu cat mai multi ursuleti.

Knut a fost respins de mama sa inca de la nastere,  eveniment petrecut in decembrie anul 2006. Ursoaicele polare sufera deseori de stresul captivitatii, din acesta cauza instinctul lor matern
este anulat imediat dupa nasterea puilor, ursoaica continuand sa fie agitata, cautand o cale de evadare si ignorandu-si cu desavarsire puiul.

Ursuletul a fost hranit si ingrijit artificial de catre ingrijitorul sau personal Thomas Dorfelin care din nefericire a decedat in luna septembrie a anului trecut.

Aleasa cercetatorilor pentru inima lui Knut se numeste Gianna si este o ursoaica polara de trei ani, care va sosi la Berlin din Munchen in decursul lunii septembrie, dupa ce ingrijitorii vor termina de finisat viitorul adapost al celor doi ursi.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase