Home » D:News » Cea mai bizara alergie: alergia la propriii copii

Cea mai bizara alergie: alergia la propriii copii

Cea mai bizara alergie: alergia la propriii copii
Publicat: 31.07.2009
Joanne Mackie, o tanara mama de numai 28, din Erdington, Marea Britanie, sufera o adevarata drama, dupa ce a descoperit ca a dezvoltat o puternica alergie la propriul sau copil. Medicii se declara socati de aceasta reactie a organismului femeii si sustin ca vor incerca tot ceea ce este posibil pentru ca Mackie sa isi poata tine in brate propriul fiu.

Tanara a descoperit cu stupoare ca, imediat dupa ce a dat nastere unui baietel, pielea sa a fost acoperita de arsuri puternice, de origine necunoscuta. Atunci cand a incercat sa isi imbratiseze noul-nascut, Makie a simtit dureri atroce in tot corpul fiind nevoita sa isi lase copilul in grija asistentelor medicale. In urma efectuarii unei biopsii, medicii au descoperit ca femeia sufera de Pemphigoid Gestationis, o boala extrem de rara a pielii, cauzata de o alergie la propriul copil. Afectiunea a fost dezvoltata, sustin aceiasi medici, in timpul sarcinii, iar in lume nu sunt cunoscute decat cateva cazuri similare.

„Atunci cand mi s-a spus ca sunt alergica la propriul meu copil, am crezut ca mi se joaca o farsa proasta. Dar cand am aflat ca este adevarat, am fost devastata. Ideea de a nu-mi putea imbratisa fiul este, pur si simplu, de nesuportat. Imaginati-va ce simte o mama care nu isi poate linisti copilul ce plange sau care priveste neputincioasa cum altii il hranesc si il imbaiaza”, declara Joanne Makie.

Femeia urmeaza in prezent un puternic tratatament cu steroizi si, la circa o luna dupa ce a dat nastere, si-a putut imbratisa fiul. Medicii afirma insa ca problema este una de durata si ca vor face tot ceea ce le sta in putinta pentru a indeparta complet boala.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase