Home » D:News » “Realitatea augmentata” aduce virtualul in real

“Realitatea augmentata” aduce virtualul in real

“Realitatea augmentata” aduce virtualul in real
Publicat: 16.07.2009
Desi seamana cu o descriere pretentioasa a consumului de droguri, denumirea de “realitate augmentata” sau “augumented reality” caracterizeaza de fapt cel mai recent si cel mai maret concept al vietii asistate de computer.

Efectele acestei tehnologii se si aseamana, daca ne putem permite o apreciere mai relaxata, cu cele ale administrarii de substante halucinogene: individul vede lucruri care nu exista, deprinde o constientizare mai exacta a locului sau in Univers si poate spune cu precizie cine si cum este o persoana numai privind-o. Este progresul pentru a carui implementare la scara larga firma suedeza The Amazing Tribe (TAT) lucreaza in prezent.

Augumented Reality sau AR reprezinta implementarea informatiilor despre lumea din jur in realitatea imediata. Pana recent, AR necesita echipamente specializate, ceea ce prefigura sanse foarte mici de incadrare a tehnologiei in sistemele sociale inainte ca o baza de date sa fie actualizata suficient incat sa aiba utilitate.

 

Dar problema a fost rezolvata prin aparitia de smartphone-uri. Acum, oricine este interesat de AR, are sau isi poate procura de oriunde o combinatie portabila de computer, camera foto-video si display digital, uneltele ideale pentru “augumented reality”. Exista deja aplicatii elementare de AR, precum localizarea unei statii de metrou in Londra si sageti de directionare afisate pe ecran catre o destinatie dorita. Cu “augumented ID” o persoana isi poate seta starea si alte detalii despre sine pe telefon astfel incat atunci cand altcineva o priveste prin intermediul unui dispozitiv similar, poate vedea diferitele informatii in jurul acesteia.

 

Proiectul se afla in faza de concept momentan, dar probabil ca nu pentru foarte mult timp. Baza tehnologica (telefoane inteligente, identificare faciala si comunicatii wireless) exista deja si nu este decat o chestiune de timp pana ce toata lumea va avea acces la conceptul aplicat AR.

Sursa: Dailygalaxy

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase