Cercetatorii au studiat initial tiparul dupa care un ucigas in serie isi selecteaza metodele si planul de actiune, pentru a-l compara mai apoi cu tehnicile si strategiilei adoptate de rechinii albi aflati la vanatoare.
“Exista in cazul rechinilor o strategie uluitoare, foarte asemanatoare in esenta cu planurile ucigasilor puse la dispozitie de politie. Pe baza datelor obtinute am abservat 340 de atacuri ale rechinilor albi impotriva focilor care ierneaza pe insulele din Africa de Sud. In majoritatea covarsitoare a cazurilor, rechinii nu urmareau focile, ci asteptau ascunsi ca acestea sa porneasca in apa, dupa care declansau atacurile”, declara Neil Hammerschlag, oceanolog la Universitatea din Miami. Metodele si scenariul rechinilor erau aproape identice cu ale infractorilor periculosi.
Rechinii erau in alerta fixandu-si prada cu mult timp inainte de atacul propriu-zis. Se pozitionau intotdeuna in unghiul mort al focilor incat sa nu fie vazuti. Se bazau forte mult pe factorul surpriza. Atacau intotdeauna pe intuneric, preferand sa-si aleaga drept victime foci tinere, izolate de grup. Atacau indeosebi cand erau singuri in zona, fara ca alti rechini sa le faca competitie si aveau capacitatea de a invata din atacurile precedente. Conform cercetatorilor, singura diferenta notabila intre atacul rechinilor si al ucigasilor umani rezida in motivatie. In timp ce rechinii ataca doar pentru a se hrani si nu dau niciodata dovada de sadism, ucigandu-si victimele cat mai repede, contrapartea lor din lumea umana ucide manata de boli si dereglari psihotice.
Sursa : FoxNews
CITESTE SI :