Home » D:News » Inteligenta artificiala o va depasi pe cea umana pana in 2020

Inteligenta artificiala o va depasi pe cea umana pana in 2020

Inteligenta artificiala o va depasi pe cea umana pana in 2020
Publicat: 12.06.2009
Este predictia destul de sumbra pe care o face Vernor Vinge, pionier de talie mondiala in domeniul Inteligentei Artificiale, care traseaza o lista de riscuri si oportunitati pe care o super-inteligenta electronica le-ar oferi rasei umane.

Cu 12 ani in urma, in mai 1997, programul Deep Blue a castigat campionatul de sah in fata lui Gary Kasparov. A fost aceasta prima sclipire a unui nou tip de inteligenta? Vinge pune evenimentul pe seama unei programari istete a softului de joc, dar este de parere ca previzibilul succes s-a datorat si imbunatatirilor hardware ale computerelor. “Rezultatul de atunci a reprezentat o performanta superioara celei umane izolata, limitata. Dar pe viitor, cred ca progresul software si hardware va stimula o “pricepere” supra-umana a computerelor si in alte domenii cognitive”, a adaugat specialistul.

“Cu ajutorul tehnologiei pare posibil sa realizam (sau sa devenim) candva in viitorul destul de apropiat, creaturi superioare oamenilor in toate dimensiunile intelectuale si creative. Evenimentele de dupa un asemenea pas sunt atat de inaccesibile imaginatiei noastre pe cat este opera pentru un vierme. Si totul s-ar putea petrece inainte de anul 2020”, a continuat Vinge.

Sursa: Dailygalaxy

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase