Home » D:News » Dropia a reaparut in Marea Britanie dupa 177 de ani

Dropia a reaparut in Marea Britanie dupa 177 de ani

Dropia a reaparut in Marea Britanie dupa 177 de ani
Publicat: 03.06.2009
Dropia, una dintre cele mai grele pasari zburatoare din lume, “respira” pentru prima data in Marea Britanie dupa 177 de ani.

Programul de repopulare a dropiei in Marea Britanie a inceput in urma cu cinci ani, dupa ce cateva exemplare au fost aduse din Rusia, acolo unde situatia lor este o idee mai roz decat cea din Europa vestica. Saptamana trecuta o femela a devenit mama, marcand succesul acestei incercari de conservare si de repopulare a speciei in Marea Britanie.

Dupa ce a devenit tinta favorita a vanatorilor (masculul adult poate atinge o greutate de 23 de kilograme) si a colectionarilor de oua, specia a atins pragul extinctiei in urma cu 177 de ani, cand ultima femela a fost observata in Suffolk. In prezent, in Europa traiesc aproximativ 32.000 de dropii, cu doua centre principale de populare: unul in Spania si Portugalia si altul in Rusia.
Dropia nu este singura pasare pe care britanicii au reintrodus-o in fauna tarii. O alta “achizitie” recenta este vulturul de mare, care a reparut pe coasta de vest a Scotiei.

Sursa: The Independent

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase