Home » D:News » Incalzirea globala ucide 315.000 de oameni in fiecare an

Incalzirea globala ucide 315.000 de oameni in fiecare an

Incalzirea globala ucide 315.000 de oameni in fiecare an
Publicat: 01.06.2009
Aproximativ 315.000 de persoane isi pierd viata in fiecare an datorita efectelor incalzirii globale, fie ca este vorba despre foamete, boli sau inundatii. Iar previziunile sunt din ce in ce mai sumbre, specialistii estimand ca numarul victimelor va creste la cel putin jumatate de milion pana in anul 2030.

Un studiu realizat de Forumul Umanitar Global, cu sediul la Geneva, arata ca incalzirea globala afecteaza peste 325 de milioane de oameni anual, un numar care va fi mai mult decat dublu in urmatorii 20 de ani. Acelasi studiu arata ca pierderile cauzate de schimbarile climatice se ridica la circa 125 de miliarde de dolari anual si se asteapta ca ele sa ajunga la 345 de miliarde de dolari pana in anul 2030.

„Schimbarile climei sunt, fara doar si poate, cea mai mare provocare din timpurile noastre, cauzand suferinta a sute a milioane de oameni in toata lumea”, a declarat fostul secretar general al ONU, Kofi Annan.

Raporul mai arata ca tarile dezvoltate sunt responsabile pentru producerea a circa 90% dintre emisiile de carbon din prezent, in timp ce tarile sarace de abia produc 1% din totalul emisiilor.

Kofi Annan s-a aratat ingrijorat de previziunile specialistilor si a declarat ca intalnirea tarilor membre ONU din decembrie, la Copenhaga, va trebui sa puna bazele unor negocieri cum nu au mai existat pana acum, pentru ameliorarea efectelor incalzirii globale. Alternativa nu o reprezinta altceva decat foametea in masa, migratia masiva si bolile care vor afecta un numar imens de oameni.

Sursa: DailyTelegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase