Profesorul Richard Sharpe, unul dintre cei mai reputati specialisti britanici in biologia reproductive umana, afirma ca E-urile din alimentatia zilnica duc la cresterea ratei defectelor din nastere, a cancerului testicular si la scaderea viabilitatii spermei. Raportul guvernului britanic lansat zilele acestea in urma analizarii studiilor profesorului Sharpe, avertizeaza la randul sau in privinta actiunii chimicalelor asupra nivelului optim al testosteronului, hormonul sexual masculin.
In prezent nu mai putem face nimic in cazul chimicalelor din mediu inconjurator, dar putem alege ce hrana mancam pentru a nu afecta dezvoltarea si viata viitorului copil. Deoarece inca nu cunoastem lista completa a substantelor chimice care afecteaza hormonii, nu putem blama o anume substanta chimica , ci pe toate. Mesajul in acesta privinta ar trebui sa fie la fel de clar si acuzator, precum avertismentele referitoare la efectele alcoolului si tutunului asupra fetusilor”, declara profesorul Sharpe. Medicii si specialistii britanici sunt alarmati de cresterea fara precedent a numarului copiilor nascuti cu defecte congenitale. Circa 7% din baietii nascuti in Marea Britanie prezinta testicole dezvoltate anormal, iar un studiu pe scara nationala a concluzionat ca 7 baieti din 1.000 se nasc cu organe genitale malformate. De asemenea, ultimele estimari arata ca 1 din 6 barbati britanici prezinta un numat insuficient de spermatozoizi pentru a lasa urmasi.
Substantele chimice invinuite pentru acesta situatie alarmanta sunt hormonii artificiali administrati in exces, fungicidele precum vinclozolina, ftalatii folositi in ambalajele de plastic, pesticidele precum DTT-ul, si bineinteles E-urile din alimente.
Sursa : Daily Mail
CITESTE SI :