Home » D:News » 500.000 volti prin trup! Se poate

500.000 volti prin trup! Se poate

Publicat: 24.04.2009
Un cercetator excentric de origine australiana a folosit o bobina de inductie Tesla, productie proprie, pentru a se imortaliza in diferite ipostaze, in timp ce 500.000 volti de curent alternativ circulau, foarte vizibil, prin trupul sau.

In timpul experimentului trasnit, Peter Terren, cum se numeste cercetatorul, a fost protejat in fata unei morti dureroase prin electrocutare numai cu ajutorul unui strat de staniol ieftin. Terren, din Bunbury, vestul Australiei, sustine ca a recurs la acest gest deoarece si-a dorit “sa impace conceptul erei electrice moderne cu bariera de interferenta electrica din vietile noaste”. In plus, barbatul de 52 de ani declara ca a vrut sa aduca ceva nou si sa forteze limitele posibilului.

Nu este primul experiment de acest gen al lui Peter Terren, cele anterioare gasindu-l “intemnitat” intr-o cusca Faraday, sub protectia careia a incercat “aventuri electrice” similare. A hotarat, insa, de aceasta data, sa se autodepaseasca. In timpul noului electro-experiment, chipul lui Peter a fost protejat de o masca alcatuita din fire subtiri de otel inoxidabil iar “costumul sau de protectie” a constat in impachetarea corpului in folie izolatoare. In acest fel, electricitatea declansata din bobinajul Tesla, care s-a format pe deasupra lui Peter in forma unui semicerc, a putut traversa “costumul” de staniol, descarcandu-se in sol prin piciorul omului.

“Sigur ca exista un oarecare risc ca scanteile produse sa intre in contact direct cu trupul sau fata mea. O singura scanteie care ar fi trecut de protectie, m-ar fi aruncat la pamant ca un pistol cu electrosocuri, iar mai multe scantei mi-ar fi fost de-a dreptul fatale”, a adaugat Peter.

 

Sursa: DailyMail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase