Home » D:News » Cel mai batran om din lume a implinit 118 ani

Cel mai batran om din lume a implinit 118 ani

Cel mai batran om din lume a implinit 118 ani
Publicat: 25.03.2009
Arme Tsering, este o femeie din Tibet care a implinit varta de 118 ani pe data de 16 martie, anul curent. La aniversarea zilei sale de nastere, un numar imens de nepoti si stranepoti au venti sa-si prezinte omagiile.

Atat autoritatile chineze din Tibet cat si vecinii lui Arme Tsering delara ca acesta este cea mai varstnica presoana din lume. Cu toate acestea, reprezentatii Guiness Book of Records au refuzat sa valideze recordul sau de varsta, motivand ca le lipseste certificatul sau de nastere. Batrana tibetana afirma ca nu a avut niciodata astfel de acte, specialistilor ramanandu-le sa faca un test ADN, dupa care vor afla cu siguranta varsta adevarata a batranei din Lhasa, capitala provinciei Tibet.

“Sanatatea mamei mele se deterioreaza pe zice trece, sufera de hipertensiune arteriala, astm si bronsita cronica. Nu mai aude, nu mai vede si nu se mai poate deplasa singura. Memoria a inceput sa-i joace feste si vorbeste din ce in ce mai rar”, declara Yangjen, fiica lui Arme Tsering, ea insasi in varsta de 70 de ani. Conform fiicei sale, secretul longevitatii lui Tsering sta in spatele dietei sale  zilnice bazata pe consumul de ceai, branza uscata si tsanpa, un fel de mamaliga facuta din boabe fierte de orz.

Sursa : WeirdAsianNews

CITESTE SI :

Aerul curat prelungeste viata. Aflati acum exact cu cat.

Vinul prelungeste viata

Cercetatorii italieni au descoperit secretul longevitatii

O forma fizica buna este mai importanta pentru longevitate decat greutatea corporala
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase