Home » D:News » Politia indiana inroleaza unitati de sobolani

Politia indiana inroleaza unitati de sobolani

Politia indiana inroleaza unitati de sobolani
Publicat: 13.03.2009
Politia din statul hindus Haryana este de parere ca a descoperit o noua metoda in lupta cu soarecii care au invadat birourile de politie si distrug documentele interne. Solutia aleasa? Cat mai multe perechi de sobolani care sa atace si sa sperie coloniile de soareci din sediile de politie.

Soarecii reprezinta o problema grava in intreaga India unde rozatoarele au ajuns sa concureze direct cu oamenii pentru sursele de hrana ale acestei tari.
Politistii au demarat acest experiment cu o pereche de sobolani de laborator domesticiti, care au atacat si ucis soarecii care invadasera un birou de politie. Situatia cea mai grava a fost intalnita in  districtul Karnal unde cohortele de soareci au distrus documentele si dosarele mai multor sectii de politie si tribunale.

“ Soarecii au un apetit vorace. La inceput au distrus hartii si documente, pentru ca mai apoi sa roada chiar si pachetele de droguri confiscate, dopurile de la sticlele de alcool si paturile de lemn confiscate de la bandele de traficanti si criminali”, declara seful sectiei de politie din Karnal, Arshinder Singh Chawla.
Politistii nu s-au lasat si au cerut sfatul mai multor experti in comportamentul rozatoarelor. La sugestia acestora, sectiile de politie vor detine cateva perechi de sobolani domesticiti al caror rol este acela de a-i ataca si alunga pe soarecii care se mai aventureaza in birouri. Sobolanii se numara printre cei mai mari dusmani naturali ai soarecilor pe care-i ucid si manaca de cate ori au ocazia.

Sursa : BBC
 

CITESTE SI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase