Vin premium din bautura ieftina
Cu ajutorul unui impuls electric, un vin tanar, acidulat, poate fi rapid maturat si preschimbat in ceva suav si aromat. Rezultatele sunt atat de promitatoare, incat nu mai putin de cinci companii producatoare de vin au investit deja in achizitionarea tehnologiei care le va permite sa-si trimita vinurile mai repede pe rafturi, reducand-le costurile de stocare. “Performanta atinsa are pe fundal zece ani de cercetare, iar secretul consta in generarea unui camp electric asupra bauturii”, sustine Herve Alexandre, enolog sau specialist in fabricarea vinurilor. “Supune un vin brut, aproape de nebaut, tratamentului cu un set de electrozi de mare voltaj si va deveni o bautura foarte placuta”, a mai adaugat Alexandre. Tehnica recent descoperita are aprobarea unora dintre cei mai fini si mai calificati somelieri. Din motive inca necunoscute deplin, expunerea vinului la un camp electric ii accelereaza foarte rapid procesul de imbatranire. In mod normal, un vin are nevoie de cel putin sase luni de maturizare inainte de a putea fi baut, unele dintre cele mai rafinate vinuri rosii atigandu-si excelenta abia dupa 20 de ani de imbatranire. Cu noua tehnologie, dupa o “electrocutare” de unul, trei sau opt minute, vinul abia produs capata senzatia si gustul armonioase ale unui vin vechi.
Sursa: Daily Mail