“Apa grea” ne poate prelungi viata
Mikhail Shchepinov, fost om de stiinta al Universitatii Oxford, crede ca apa grea modificata protejeaza organismul impotriva chimicalelor periculoase, cunoscute sub denumirea de radicali liberi. Se stie ca acestea contribuie la aparitia cancerului, a Alzheimer-ului si a Parkinson-ului. Cercetatorul pretinde ca unele alimente, precum friptura si ouale pot fi de asemenea imbogatite cu izotopul special de hidrogen, cunoscut sub denumirea de deuteriu, sporind astfel posibilitatea oamenilor de a manca sanatos. Cercetarile specialistului sunt bazate pe experimente desfasurate pe viermi si pe insecte. Viermii au devenit cu zece la suta mai longevivi, iar drosophila si-a prelungit viata cu 30 la suta in urma consumarii apei grele. Doctorul Schepinov, care coordoneaza activitatea companiei biotehnologice Retrotope, vrea sa-si testeze in continuare tehnologia pe mancarea animalelor de casa si crede ca ar putea sa o introduca in viitorul nu foarte indepartat chiar in lantul alimentar uman.
Sursa: The Telegraph