Si totusi exista viata pe Luna?
Ultima teorie care vine sa revolutioneze vechile concepte despre Luna a fost lansata saptamana aceasta in cadrul Congresului care are loc anual in Germania, la Universitatea din Giessen. Joop Houtkooper, unul dintre oamenii de stiinta prezenti la eveniment, a sustinut faptul ca in craterele intunecate ale satelitului nostru natural exista urme de viata microbiana. Cercetatorul afirma ca Luna se roteste in asemenea fel incat polii sai raman vesnic feriti de lumina Soarelui. Astfel, in craterele din aceste zone este foarte probabil ca viata de pe Terra sau chiar de pe Marte sa fi ajuns aici in urma numeroaselor impacte cu asteroizi ale celor doua planete.
Joop Houtkooper declara ca viata in forma microbiana poate rezista in craterele intunecate ale Lunii, acolo unde temperatura medie este de – 248,16 grade Celsius, chiar si pentru miliarde de ani. Conform omului de stiinta, este suficient ca un singur meteorit in interiorul caruia se aflau bacterii sa loveasca Luna pentru ca formele primitive de viata sa fie congelate de temperaturile foarte joase. Iar problema cea mai interesanta pe care o ridica Joop Houtkooper este cea legata de posibila reactie a microbilor selenari cu apa. Vor exista, oare, aceleasi urmari ca si pe Terra?
Urmele de viata microbiana precum si de apa sub forma de gheata vor constitui principalele obiective ale viitoarei misiuni spatiale americane.
Sursa: FoxNews