In timpul studiului, paleontologii de la Universitatea din Calgary alaturi de cei de la Royal Tyrell Museum, au comparat craniile diverselor specii de dinozauri carnivori cunoscuti pentru a descoperi ca regele lor, impresionantul T-rex avea cel mai dezvoltat simt al mirosului. Fosele nazale ale acestui adevarat monstru preistoric erau proportional mai mari decat cele prezente la restul speciilor de dinozauri carnivori. Datorita bulbilor olfactivi foarte dezvoltati, T-rex descoperea nu doar cadavrele altor dinozauri, dupa cum se credea pana la acest moment, ci depista si turmele de dinozaruri erbivori pe care le urmarea si ataca.
In ciuda dimensiunilor sale, considerate prea mari pentru un pradator de succes, T-rex era capabil de efort sustinut in momentele cand pornea la vanatoare. Proportiile oaselor din cutia toracica, precum si raportul dintre tibie si femur, sugereaza ca acest rege al dinozaurilor carnivori nu era construit pentru viteza si sprint in urmarirea prazii. In schimb, T-rex avea o constitutie care favoriza rezistenta fizica si angajarea in lupta directa cu prazile mari si periculoase.
Acest terapod era un carnivor tipic, ale carui obiceiuri alimentare erau asemanatoare cu cele ale majoritatii mamiferelor carnivore din zilele noastre. Desi T-rex era un pradator, nu refuza se se infrupte din cadavrele gasite ocazional sau furate de la alti dinozauri carnivori mai mici.
Sursa: CBC