Home » D:News » Ansamblul de la Stonehenge a avut si rol de obor

Ansamblul de la Stonehenge a avut si rol de obor

Ansamblul de la Stonehenge a avut si rol de obor
Publicat: 12.09.2008
Stonehenge nu a fost doar un important centru spiritual si astronomic in trecutul indepartat, ci conform unor descoperiri recente, aici a fost locul unor mari festivaluri insotite de ospete copioase.

Analiza unui molar de vaca in vechime de 5 000 de ani aduce noi informatii asupra evenimentelor care se petreceau in acele vremuri in imprejurimile ansamblului de la Stonehenge. Dr. Jane Edwards din cadrul British Geological Survey declara ca sapaturile efectuate in decursul acestui an au evidentiat ca imprejurimile ansamblului au gazduit nenumarate petreceri si festinuri ale oamenilor de odinioara.
Astfel, s-a descoperit ca populatiile umane care traiau in Tara Galilor, calatoreau spre Stonehenge impreuna cu propriile vite pentru a le sacrifica si consuma acolo cu ocazia sarbatorilor de primavara, in loc sa cumpere vite detinute de oamenii care traiau langa Stonehenge.
Teoria se bazeaza pa masuratorile diferitilor izotopi de strontiu descoperiti in solul si fosilele de vite din preajma celebrului complex.
In prealabil, o serie de descoperiri din anii 60’-70’ au scos la iveala resturile unei structuri circulare de lemn despre care specialistii cred ca era un abator stravechi, alaturi de un numar crescut de fosile de vite domesticite.

Sursa : Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase