Home » D:News » Rinocerii si elefantii Indiei sunt periclitati de inundatii si braconieri

Rinocerii si elefantii Indiei sunt periclitati de inundatii si braconieri

Rinocerii si elefantii Indiei sunt periclitati de inundatii si braconieri
Publicat: 05.09.2008
Musonii din acest sezon au adus ploi abundente in estul Indiei. Conform autoritatilor indiene situatia a devenit deja fara precedent, suvoaiele de apa maturand din calea lor oameni din propriile case impreuna cu rinoceri si elefanti din rezervatiile afectate.

Guvernul indian a mobilizat armata pentru a stavili pe cat posibil efectele devastatoare ale musonului din acest an. In statul Bihar din estul Indiei inundatiile au distrus locuintele a trei milioane de oameni facand pana in prezent 90 de victime. Momentul de criza a inceput pe data de 18 uugust anul curent, cand raul Kosi si-a iesit din matca pentru prima data in ultimii 150 de ani.
Animalele din Parcul National Kaziranga au cautat sa fuga spre partile inalte ale rezervatiei in momentul in care fluviul Brahmaputra a inundate cea mai mare parte a rezervatiei. Kaziranga este rezervatia unde traieste mai mult de jumatate din intreaga populatie mondiala de rinoceri indieni.
Oficialii rezervatiei declara ca s-au inecat cel putin doi pui de rinocer indian , in timp ce apele au inghitit 100 de elefanti si circa 45 de sateni care locuiau in preajma rezervatiei.
“Suntem ingrijorati in prezent din cauza braconierilor care profita de situatie si ucid elefantii si rinocerii care au parasit rezervatia in cautarea unor zone mai sigure”, declara Savij Buragohain, sef al corpului de rangeri insarcinati cu paza animalelor din Kaziranga.

Sursa : New Scientist
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase