Alzheimer: un nou pas catre vindecare
Testele nu au fost efectuate pe subiecti care sufereau deja de aceasta boala, ci pe pacienti care sufereau de afectiuni severe ale creierului, deoarece acestea maresc riscul dezvoltarii dementei pe parcursul vietii.
Scopul declarat al cercetatorilor este sa afle de ce se intampla acest lucru, in speranta ca intr-o zi riscurile vor putea fi diminuate.
Acestia au plecat de la premisa ca nivelul proteinei beta-amiloida, prezenta in cazul bolnavilor de Alzheimer, va creste imediat dupa ce creierul este afectat si va scadea pe masura ce pacientii se recupereaza. Insa observatiile au aratat o alta reactie: nivelul proteinei crestea pe masura ce pacientul se recupera si scadea daca acesta se simtea mai rau.
In acest caz, beta-amiloida pare sa fie un semn al unei activitati cerebrale crescute, pe masura ce pacientii se simt mai bine. Astfel, ceea ce a inceput ca un studiu asupra bolii Alzheimer, poate avea implicatii asupra intelegerii modului de functionare al creierelor afectate, deoarece masurarea nivelului de proteina beta-amiloida pare a fi un indicator bun al modului in care celulele comunica intre ele.
Sursa: Fox News