SIVECO Applications integreaza tot ansamblul de operatiuni desfasurate la nivelul unei companii din domeniul petrolier

18 08. 2008, 10:50

Sectorul Oil & Gas prezinta o serie de particularitati privind fluxurile operationale, deosebindu-se profund de orice alta forma de organizare economica. Vorbim, practic, de un complex de activitati proprii acestui domeniu, pornind de la cele de explorare, foraj, extractie si ajungand pana la cele de procesare si transport. Prin natura obiectului lor de activitate, companiile cu profil petrolier au nevoie sa urmareasca un set clar de operatiuni de lucru, stabilite dupa criterii stricte, si sa se integreze, din punct de vedere functional, intr-un sistem unitar. In acest scop, solutiile informatice dezvoltate de SIVECO Romania realizeaza, cu maxima economie de timp si resurse, automatizarea si standardizarea principalelor procese din practica companiilor petroliere”, declara Mihaela Baciu, Cluster Manager Oil &Gas, in cadrul SIVECO Romania.

O companie petroliera reprezentativa are, de regula, capacitatea de a acoperi toate activitatile importante - foraj, extractie, procesare, distributie – la care se adauga activitatile auxiliare, derivate din obiectul principal de activitate. O alta caracteristica esentiala a companiilor petroliere consta in faptul ca aria de actiune a acestora este, de obicei, foarte extinsa, acoperind uneori chiar mai multe tari. Prin urmare, managementul unei asemenea organizatii este deosebit de complex, necesitand gestionarea unui volum urias de informatii si procese. Pentru prelucrarea, interpretarea si evaluarea acestor date, rezultate din activitatile specifice domeniului petrolier, companiile de profil apeleaza, in momentul de fata, la produse informatice profesionale de suport.

Activitatile de baza din industria de petrol si gaze se realizau, initial, cu ajutorul unor aplicatii informatice disparate (contabilitate, gestiunea materialelor, evidenta personalului etc.). In prezent, solutiile informatice utilizate in cadrul acestei verticale industriale au evoluat catre sisteme integrate de suport al activitatilor tehnice si de business. Modernizarea industriei romanesti de petrol si gaze este in mod direct legata de gradul de asimilare a noutatilor IT&C. Cresterea nivelului de automatizare si de informatizare a echipamentelor si instalatiilor specifice acestui profil garanteaza cresterea productivitatii, reducerea pierderilor, diversificarea serviciilor oferite de statii, cresterea volumului de vanzari per salariat, precum si reducerea cheltuielilor necesare pentru intregul lant de activitati (transport, distributie, comercializare). Toate aceste obiective devin tangibile cu ajutorul sistemului informatic SIVECO Applications. Acest produs software performant unifica si integreaza tot ansamblul de operatiuni desfasurate la nivelul companiei, performantele sale fiind validate de companii reprezentative din domeniul petrolier, precum si din domeniul extractiei, prelucrarii si distributiei gazelor naturale. SIVECO Romania pregateste, in prezent, componenta de Managementul Deseurilor, complet integrata in pachetul SIVECO Applications. Noua componenta va face parte din planurile de actiune ale oricarei organizatii generatoare de deseuri, inclusiv ale companiilor din zona Oil&Gas.”, a adaugat Mihaela Baciu .

Industria romaneasca de petrol si gaze dovedeste o mobilitate crescuta, fiind din ce in ce mai receptiva la noutatile tehnologice si informatice validate de practica internationala. Principalii jucatori din industria petroliera autohtona beneficiaza, in prezent, de instrumente IT avansate, cu performante comparabile cu cele ale produselor similare de pe piata europeana. Implicarea SIVECO Romania in informatizarea acestei verticale industriale este certificata de o suita de implementari de succes la importante companii care activeaza in acest domeniu.

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) printre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul adus de SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.