Home » D:News » Anunt soc: Omul Zapezilor exista in realitate

Anunt soc: Omul Zapezilor exista in realitate

Anunt soc: Omul Zapezilor exista in realitate
Publicat: 29.07.2008
Testele efectuate asupra a doua fire de par descoperite in nord-estul Indiei dovedesc ca Yeti, cunoscut europenilor si ca Omul Zapezilor, exista in realitate, este anuntul soc facut de cercetatorii britanici, citati de DailyMail.

Echipa de specialisti care a analizat mostrele de par, lungi de 33 respectiv 44 de milimetri, a fost incapabila sa le asocieze cu o specie cunoscuta zoologilor. „Cele doua fire de par reprezinta dovada clara ca o primata uriasa, posibil acel Yeti din povestirile localnicilor, a existat si, probabil mai exista, in Asia. Probabil datorita zonei greu accesibile, misteriosul animal a reusit sa stea departe de privirile oamenilor”, sustine Ian Redmond, coordonatorul echipei de cercetatori.

In ciuda scepticismului vadit al comunitatii stiintifice internationale cu privire la existenta lui Yeti, probele de par recoltate in urma cu cinci ani dovedesc, fara doar si poate, existenta unei creaturi uriase, posibil o primata necunoscuta, care a supravietuit intr-un anonimat aproape total, in muntii Himalaya.

Urme ale animalului hibrid, parte om, parte animal, au fost descoperit pentru prima oara de cercetatorii europeni, in 1921, in zapezile himalayene, si apoi de Edmund Hilary in 1953. Ultimele urme au fost gasite in decembrie anul trecut, in aceeasi zona, de catre prezentatorul tv american Josh Gates, care s-a deplasat in India dupa ce localnicii alarmati au declarat ca Yeti a fost vazut timp de doua zile consecutiv in preajma satelor din apropiere.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase