Home » D:News » Carnaval in aer liber la Festivalul “Sighisoara Medievala”

Carnaval in aer liber la Festivalul “Sighisoara Medievala”

Carnaval in aer liber la Festivalul “Sighisoara Medievala”
Publicat: 24.07.2008
Domnitele, cavalerii, printii si printesele vor recuceri Cetatea Sighisoara, in acest sfarsit de saptamana! Vineri va lua startul cea de-a XVI-a editie a Festivalului „Sighisoara Medievala”, o manifestare care ar putea „candida” la titlul de cel mai frumos bal in aer liber din Europa.

Eveniment de referinta pentru viata culturala a Romaniei, Festivalul Medieval se va desfasura, in acest an, sub semnul mastii, simbol al bucuriei sincere si al tristetii. Actorii care vor participa la spectacolele de animatie stradala isi vor ascunde fetele in spatele unor masti autentice venetiene.

„Sighisoara Medievala” incepe vineri, in Piata Cetatii, cu parada cimpoaielor si tulnicelor, urmata de deja celebra parada a mastilor si costumelor medievale. Timp de trei zile, tinere in rochii de matase si dantela, regi, regine si cavaleri in armuri si zale vor recrea, in orasul transilvanean, atmosfera de Ev Mediu. Trubadurii si saltimbancii v-au pregatit spectacole, improvizatii, farse in strada, demonstratii de dans medieval si recitaluri de poezie. Iubitorii muzicii medievale vor avea placerea sa asculte un concert extraordinar de cimpoaie si tulnice sustinut Huniadi Cantores, Hunedoara. Muzica medievala va rasuna insa in cetate si in timpul spectacolului pregatit de ansamblul polonez Broda’s Band. De la manifestare nu puteau lipsi Cavalerii Cetatilor Barsei si Ordinului Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt, Sibiu. Organizatorii mai au in program piese de teatru pentru adulti si copii, recitaluri de poezie si comunicari stiintifice pe teme de istorie medivala.

La Sighisoara sunt asteptate in cele trei zile de festival peste 35.000 de persoane din toate colturile tarii, dar si turisti straini, atrasi de farmecul batranului burg. Cei care vor sa plece acasa cu o amintire unica isi pot cumpara, din bazar, armuri in marime naturala, masti si obiecte de artizanat. In cele trei zile de festival, accesul in Cetate se va face contra sumei de 5 lei / zi. Programul Festivalului se gaseste la adresa: http://www.sighisoara-medievala.ro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase