Home » D:News » Tribul “nou” de indieni amazonieni este o redescoperire

Tribul “nou” de indieni amazonieni este o redescoperire

Tribul “nou” de indieni amazonieni este o redescoperire
Publicat: 27.06.2008
Fotografiile recente ale membrilor unui trib izolat, care trageau cu arcul in avionul care le survola satul, au facut inconjurul lumii.

Contrar noilor relatari care prezentau grupul de indieni drept un trib necatalogat inca, oficialii guvernului brazilian au declarat ca monitorizau si studiau de la distanta acest trib aparte inca de acum cateva decade.
“Tribul al carui nume nu va fi divulgat, a fost descoperit inca din anul 1910”, afirma Jose Carlos Meirelles, oficial din cadrul Agentiei Braziliene de Protectie a Indienilor. Fotografiile, aparute in luna mai a acestui an, au provocat valuri in media internationala, cu toate ca Mereilles a declarat ca tribul a mai fost fotografiat, dar evidentele nu au fost date publicitatii din nevoia de a proteja acest trib.

Conform informatiilor actuale, acesti indieni se ocupa in principal cu agricultura, iar o parte dintre indieni au fost observati vanand tapiri si pescuind. Alaturi de acest trib nomad, mai traiesc trei grupuri de indieni, care impart cu ei aceasta zona. Insa fiecare grup locuieste la o distanta de cel putin 150 kilometri departare de tribul devenit vedeta.
Inca din anul 1989, Brazilia a demarat programe de protectie ale bazinului raului Envira, zona in care a fost semnalat acest trib nomad.
Robert L. Carneiro, antropolog in cadrul Muzeului American de Stiinte ale Naturii, sustine intr-un interviu ca centurile din bambus si ornamentele de cap purtate de acesti indieni sunt asemanatoare cu cele folosite de tribul Aruak, studiat intre anii 1960-1961, ceea ce il indreptateste sa creada ca acest trib este inrudit cu indienii Aruak.

Sursa: National Geographic
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase