Home » D:News » Undele radio netezesc drumul satelitilor

Undele radio netezesc drumul satelitilor

Undele radio netezesc drumul satelitilor
Publicat: 09.06.2008
Undele radio de pe Pamant ajuta la indepartarea particulelor incarcate, localizate in zona Van Allen, usurand astfel misiunile satelitilor trimisi in spatiu, confirma noile cercetari.

Viitoarele transmisiuni prin satelit ar putea trage foloase in urma acestui efect, anticipat  in teorie, care confirma importanta undelor radio in eliberarea centurii de particulele incarcate, rezultate din arderile solare sau exploziile nucleare din spatiu, care ameninta misunea satelitilor.
Campul geomagnetic al Pamantului capteaza particulele in cele doua centuri care inconjoara planeta. Particulele “evadeaza” din cea exterioara in aproximativ o saptamana, insa in centura interioara pot sta pana la un an. Acest lucru poate duce la acumularea unui numar mare de particule rezultate in urma activitatilor din spatiu sau exploziilor solare, care pot duce la modificarea pozitiilor satelitilor care orbiteaza in aceasta zona, numita Van Allen.

Efectele undelor radio au fost observate abia recent, in parte din cauza faptului ca acestea au fost folosite inca din 1920, prin intermediul comunicatiilor prin telegraf si cele de pe submarine, pe cand existenta acestei centuri a fost confirmata abia in 1958.

Sursa: New Scientist Space

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase