N.A.S.A. sustine ambitiosul proiect al laboratorului, care urmareste studierea fluxului particulelor incarcate pe care Soarele le elibereaza in spatiu. Sonda va fi localizata intr-o pozitie avantajoasa din coroana solara, care va permite observarea procesului producerii vantului solar.
Carcasa sondei, fabricata din compusi de carbon, va trebui sa reziste la o temperatura de aproximativ 2 600 grade Fahrenheit si sa infrunte valurile de radiatii si praf cosmic, la niveluri neexperimentate pana in prezent.
Laboratorul de Fizica Aplicata va proiecta si construi nava, a carei lansare este programata pentru 2015. Satelitul compact va cantari aproximativ 455 de kilograme, avand un diametru initial de 2,8 metri si o grosime a carcasei de 16 centimetri. Doua panouri solare se vor retracta sau extinde pe masura ce nava se va apropia sau departa de Soare, pentru a se asigura expunerea acestora la temperaturi si niveluri de energie suportabile.
La apropierea de Soare, nava trebuie sa reziste unei intensitati de 500 de ori mai mare decat o nava care orbiteaza in jurul Pamantului.
O parte din tehnologia de fabricare a acestei sonde pilot este asemanatoare cu cea folosita la construirea satelitului Messenger, care si-a completat primul zbor in jurul planetei Mercur in luna ianuarie a acestui an.
Sursa: Science Daily