Doctorii recomanda, celor care au astfel de probleme, sa aiba o dieta bazata pe proteine, carbohidrati, multe legume, fructe si multe lichide.
In primul rand, este bine să mestecaţi anumite ierburi, precum coriandrul, menta, tarhonul, eucaliptul, rozmarimul sau scortisoara. Mai mult, acestea au efecte benefice si asupra procesului digestiv, fiind recomandate dupa fiecare masa.
Un alt aliment ce combate respiratia urat mirositoare este iaurtul. Studiile recente au aratat ca un iaurt pe zi reduce considerabil mirosul neplacut, distruge anumite bacterii din cavitatea bucala, calmeaza si diminueaza placa bacteriana si bolile gingiilor.
In plus, vitamina D din iaurt impiedica formarea bacteriilor nefolositoare in sistemul digestiv. Pentru aceasta problema este recomandat si consumul de mere, morcovi si telina, in principiu, fructe si legume bogate in fibre.
O dieta bogata in vitamina C ajuta si la preintampinarea problemelor cu gingiile si a gingivitei. Este important ca vitamina C sa se obtina din alimente, si nu din suplimente. Acestea pot provoca probleme majore de natura gastrointestinala, ceea ce nu face decat sa amplifice respiratia urat mirositoare si sa va puna in pericol viata sociala, avertizeaza specialistii.
Un alt sfat al medicilor, este acela ca trebuie sa folositi periuta de dinti si apa de gura dupa fiecare masa.
Sursa: Gandul