Paleologii au descoperit ramasitele magarilor in trei morminte care dateaza de 5 000 ani si care au fost construite in vremea in care Egiptul abia se forma ca stat. Fosilele au fost scoase la lumina intr-un complex funerar din Abydos, localizat la 480 km de Cairo.
“S-au gasit putine complexe funerare ale primilor faraoni pana in prezent si nimeni nu se astepta sa gasim scheletele magarilor in morminte care adapostesc persoane cu statut inalt”, declara Fiona Marshall, antropologist la Washington University din St. Louis.
Antropologii care s-au ocupat de excavari au avut o mare surpriza in momentul in care au gasit fosilele magarilor in locul ramasitelor umane, pe care se asteptau sa le gaseasca in acest loc.
Abia recent, adevarata importanta a descoperirii a fost revelata. Scheletele sunt primele dovezi clare ale domesticirii magarului salbatic.
In acest context, scheletele pastrate intacte vor furniza cercetatorilor date despre cum a evoluat aceasta rasa in trecerea ei de la viata in salbaticie la domesticire.
Felul in care erau dezvoltate oasele acestora arata ca magarii domestici erau folositi inca de pe atunci la transportul materialelor grele, fiind probabil una dintre primele rase animale imblanzite special pentru a servi in aceste scopuri.
Sursa: FoxNews