Orasul Nurenberg va fi, timp de patru zile, capitala mondiala a agriculturii ecologice. Peste 2.600 de expozanti din circa 80 de tari s-au adunat aici pentru a-si promova alimentele si vinurile eco de top, dar si produsele cosmetice naturale si bio.
Fiecare produs prezent la targ, de la condimente, fructe, legume, conserve, branzeturi, carne, vin si altele, a trecut printr-un proces de selectie si este certificat conform standardelor Uniunii Europene sau directivelor de acreditare ale IFOAM (Federatia Internatională de Agricultura Ecologica).
Produselor care provin de pe continentul negru le-a fost repartizat un pavilion special, pentru ca ceaiurile, cafeaua, fructele, gustarile si bauturile bio produse in Africa vor deveni cunoscute intregii lumi si isi vor putea gasi noi piete de desfacere, ceea ce va stimula dezvoltarea celui mai sarac continent.
Expertii din industria bio, citati de site-ul oficial al BioFach, estimeaza vanzari de cinci miliarde de euro in Germania si de peste 40 miliarde de dolari la nivel mondial.
Acest „boom” se datoreaza cresterii interesului pentru mediul inconjurator, dar si pentru sanatate al consumatorilor din tarile dezvoltate, ceea ce a pus in miscare si fermierii din statele mai sarace.
Sursa: jurnalul.ro