Potrivit expertilor, exista un exemplar de broasca denumit “Broasca Beelzebufo”, descoperita recent in Madagascar, si care se hranea cu pui de dinozaur.
Numele acesteia, “Beelzebufo”, se traduce prin expresia “broasca din iad”, si se pare ca a terorizat Terra preistorica spre sfarsitul epocii dinozaurilor, cu 70 de milioane de ani in urma.
Ca dimensiune, se pare ca era de doua ori mai mare decat cea mai impozanta broasca a zilelor noastre, fiind in acelasi timp si una dintre cele mai mari in diametru, dintre cele descoperite vreodata.
Susan Evans, profesor la Colegiul Universitar din Londra si autoarea acestei descoperiri a declarat: “Aceasta broasca este inrudita cu broastelor din zilele noastre. Daca ar fi impartasit din temperamentul sau agresiv, ar fi putut fi un excelent pradator asupra animalelor de mici dimensiuni, existand dovezi care indica faptul ca s-a hranit cu oua sau pui de dinozaur.”
Aceasta descoperire i-a facut pe experti sa isi puna din nou intrebari despre cum a avut loc despartirea continentelor. Se pare ca Madagascarul s-a despartit de Africa in urma cu 160 de milioane de ani in urma, dar a ramas lipita de India, America de Sud, Antarctica si Australia. Dupa alte 40 de milioane de ani Madagascarul a ramas unit doar cu India, despartindu-se si de celelate continente, iar in urma cu 88 de milioane de ani a ramas sub forma unei insule.
Chiar si asa, descoperirile recente, inclusiv descoperirea broastei uriase, sugereaza existenta unui pod de legatura intre Madagascar si sudul Americii care a durat pana spre sfarsitul epocii dinozaurilor.
Sursa: dailymail.co.uk