Acelasi studiu a demonstrat faptul ca prin consumul de fructe, legume si sucuri organice urmele de pesticide dispar. Urmele acestor pesticide au disparut foarte repede, dupa 8-36 ore din momentul in care copii au trecut pe alimentatie ecologica.
Principalul autor al acestui studiu, Chensheng Lu, a declarat: “Odata facuta trecerea de la mancarea conventionala la mancarea organica, pesticidele (malathion si clorpirifos) pe care le putem masura in urina dispar. Urmele de pesticide reapar de indata ce individul revine la dieta conventionala.”
Teste efectuate anterior au demonstrat ca piersicile, merele, ardeii, nectarinele, capsunile si ciresele se numara printre fructele si legumele care lasa urme de pesticide in organism. Acelasi autor al studiului, Chensheng Lu, care este si consultant pe probleme de pesticide al Agentiei de Protectie a Mediului din SUA, declara:"Nu ne-am propus sa promovam consumul de alimente organice, chiar daca datele noastre demonstreaza clar ca hrana cu un nivel ridicat de ingrediente organice are mult mai putine reziduuri de pesticide”.
El a adaugat ca nu exista dovezi certe ca pesticidele detectate in organismul copiilor au efecte adverse asupra sanatatii.
Sursa: jurnalul.ro