Din acest grup, 15% incearca sa reduca numarul de calorii consumate zilnic. Procentul este de doua ori mai mare decat cel inregistrat in randul celorlalte transe de varsta.
Expertii au avertizat ca 60% dintre adulti vor deveni obezi pana in 2050, daca nu se iau masuri pentru a se preveni acest lucru, adica un plan pe termen lung de promovare a unui stil de viata sanatos, cu scopuri care pot fi atinse in mod realist. Alan Johnson, ministrul britanic al Sanatatii, avertizeaza ca obezitatea va constitui o problema la fel de grava ca si incalzirea globala.
Guvernul britanic a calculat ca s-ar putea salva 70.000 de vieti daca britanicii ar urma niste reguli simple de alimentatie sanatoasa.
Totusi, studiile indica faptul ca dietele cu efect "yo-yo" (ciclul scadere-recastigare in greutate) sunt ineficiente si comporta riscul de ingrasare pe termen lung. In plus, potrivit psihologului Donna Dawson, aceste diete provoaca o scadere a increderii in sine.
Increderea in sine este unul dintre principalele motive pentru care respondentii aleg sa tina cura de slabire, spun 60% dintre femeile si 44% dintre barbatii care au participat la studiu.
20% dintre participantii la studiu spun ca au ales sa tina cura de slabire pentru a-si imbunatati calitatea vietii.
Un alt motiv pentru care se tine cura de slabire este acela de a semana cu celebritati sau prieteni si colegi atractivi.
Profesorul Ian Campbell, director al fundatiei caritabile Weight Concern, spune ca rezultatele nu sunt surprinzatoare. "Cred ca este important sa luam greutatea in serios, sa monitorizam cantitatea de alimente si exercitiile fizice efectuate". "Doua treimi dintre populatie sufera de obezitate. Totusi, trebuie sa inlocuim conceptul de «cura de slabire» cu cel de «hrana sanatoasa»", a adaugat acesta.
Sursa: MEDIAFAX