Imagineaza-ti ca intr-o buna zi ai fi vrajit de o zana si ai ajunge pe un taram fantastic, stapanit de un pirat. Nu este vorba despre orice fel de pirat, este temutul Capitan Clinci, cel mai viclean dintre pirati. Iar tu trebuie sa gasesti harta unei comori nemaivazute, pe care Clinci o cauta de mai bine de 300 de ani. Singura arma pe care o ai la dispozitie e propria istetime. Trebuie sa te bazezi pe cunostintele de Matematica, pe puterea Metodei figurative, pentru a trece de sumedenia de incercari care te asteapta. Prietenul tau, robotelul Roby, se bazeaza pe tine! Piratul nu va va lasa sa va intoarceti pe Pamant decat daca gasesti comoara…
Povestea in care am devenit eroi este "Operatiunea Mate: Alex si problemele piratului Clinci", cea mai noua lectie din seria eduCreativ dezvoltata de catre AltFactor si SIVECO Romania.
Pare o poveste? Este de fapt o lectie de Matematica in care conceptele teoretice prind viata, in care problemele devin incercari, iar banalul exercitiu este ridicat la rangul de provocare.
Matematica se poate invata din povesti, doar ca acest gen de poveste este mai speciala. E o poveste care ascunde in spate o proiectare didactica riguroasa, metode moderne de predare si testare si o strategie pedagogica menita sa asigure ca, la finalul aventurii, cei mici au invatat cu adevarat.
Pentru micii aventurieri, miza imediata ramane cea prezentata de personajele povestii. Insa adevaratele provocari pe care Clinci le propune celor mici sunt sa deprinda reprezentarea grafica a datelor problemelor cu ajutorul segmentelor, sa invete interpretarea corecta a reprezentarii grafice si sa rezolve pas cu pas diferite tipuri de probleme folosind Metoda figurativa. Povestea se supune pedagogiei, iar naratiunea, provocarile, intreaga aventura servesc obiective didactice precise, similare celor pe care un invatator si le propune la clasa. Intriga incitanta, grafica plina de culoare sunt in fapt moduri prin care cei mici sunt stimulati sa invete, sa rezolve probleme dificile mai repede, mai bine.
Accentul cade, de fiecare data, pe intelegere, si nu pe memorarea a etapelor din metoda de rezolvare a problemelor descrisa.
Cum face eduCreativ acest lucru? Le ofera celor mici un caiet de matematica interactiv si un asistent inteligent care ia forma unei zane. Elevul are posibilitatea de a parcurge lectia in ritmul propriu si de a insista asupra informatiilor pe care nu le stapaneste suficient de bine. Odata deprinsa metoda, i se cere un singur lucru: performanta. Este o abordare care imprumuta din experientele de succes ale unei echipe valoroase de cadre didactice impreuna cu care a fost realizat produsul, experiente pe care eduCreativ le pune in valoare cu ajutorul multimedia.
Aceasta este abordarea care se regaseste in toate produsele din seria eduCreativ, indiferent ca este vorba de lectii de Matematica, de Limba Romana sau de Cunoasterea Mediului. Proiectata in acord cu programa scolara, in colaborare cu specialisti de prestigiu, suita eduCreativ isi propune sa pregateasca marile performante ale celor mici.
Mai multe informatii despre suita eduCreativ si versiuni demo ale lectiilor pot fi gasite la adresa www.educreativ.ro.