Andrei Novac, despre puterea vindecătoare a culturii, la „Altceva cu Adrian Artene”

17 01. 2025, 12:00

Apreciatul scriitor Andrei Novac este invitatul din această săptămână al lui Adrian Artene, în cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”, care va fi difuzat în premieră sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19:00, pe canalul oficial de YouTube „Altceva cu Adrian Artene”.

Manager cultural, fost director al Centrului Cărții și actual secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe pentru relația cu Institutul Cultural Român, scriitorul reușește în discuția cu Adrian Artene să construiască un fir narativ profund despre puterea vindecătoare a culturii.

„Discuția cu Andrei Novac este una de pus la inimă. Immanuel Kant afirma că un popor fără cultură e un popor ușor de manipulat, iar invitatul meu este unul dintre acei oameni care și-au creat un crez din susținerea culturii. Te aștept, așadar, dragă urmăritorule Altceva să ne întâlnim sâmbătă, 18 iauarie, de la ora 19:00, pe canalul oficial de YouTube, „Altceva cu Adrian Artene”.

Cine este Andrei Novac?

Andrei Novac este un cunoscut scriitor, născut la 1 iulie 1983 în Târgu-Jiu. Doctor în Filologie, profesor universitar și este membru marcant al Uniunii Scriitorilor din România. În iulie 2013, a obținut titlul de doctor în filologie la Universitatea de Vest din Timișoara, cu teza „Generația ’70. Cazul Valentin Tașcu”, sub coordonarea profesorului Cornel Ungureanu.

A debutat în 2000 cu volumul „Poezii” și a continuat să publice numeroase volume de poezie, printre care:

„Miez de talpă” (2003)

„A nouăsprezecea inimă de înger” (2003)

„Vârsta sării” (2006)

„Locul în care întorc tramvaiele” (2008)

„Aceiași” (2011)

„Regula timidității” (2016)

„Prin închisori și prin libertate” (2018)

„De mâine suntem pământ fierbinte” (2021)

„Lumea ta/ Carnea mea/ Oasele noastre” (2022)

De-a lungul anilor, Andrei Novac a fost distins cu numeroase premii literare, printre care:

Premiul „Mircea Ciobanu” acordat de Uniunea Scriitorilor din România pentru volumul „Prin închisori și prin libertate” (2019)

Premiul pentru Poezie al Revistei „Convorbiri literare” (2019)

Premiul „Scriitorul lunii august 2019” acordat de Uniunea Scriitorilor din România

Premiul „Grigore Vieru” pentru Poezie (2024)

Așadar, te invit să programezi acum un memento pe telefonul tău care să te avertizeze că sâmbătă, 18 ianuarie, începând cu ora 19:00, ești invitat să urmărești un nou episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene.

ABONEAZĂ-TE la canalul de YouTube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că marți, 24 decembrie, cu începere de la ora 16:00, ai ocazia să te bucuri de această PREMIERĂ de ascultat, urmărit, savurat, înțeles.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook Instagram TikTok , dar și pe grupul de WhatsApp.