Oamenii de știință au descoperit două găuri negre uriașe. Ei susțin că sunt cele mai mari găuri negre descoperite de oameni. Descoperirea a fost făcută întâmplător, în timp ce specialiștii urmăreau un semnal misterios.
Găurile negre uriașe pot avea masa de miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui. Giganții cerești pot consuma stele întregi și pot dezlănțui torenți de radiații puternice vizibile pe distanțe cosmice vaste. Descoperirea recentă a cercetătorilor este fără precedent. Ei au găsit două găuri negre supermasive care devorează un nor enorm de gaz. Găurile au o masă diferită de ceea ce oamenii de știință au văzut vreodată, potrivit Live Science.
Descoperirea uluitoare a fost făcută în timp ce cercetătorii analizau un semnal misterios, diferit de cele cunoscute de oameni.
Semnalul, numit AT 2021hdr, a fost detectat pentru prima dată în martie 2021 de către Zwicky Transient Facility. A apărut dintr-o galaxie cunoscută sub numele de 2MASX J21240027+3409114, situată la aproximativ 1 miliard de ani lumină distanță, în constelația Lebăda (Cygnus).
La început, oamenii de știință au bănuit că semnalul este legat de fenomene mai familiare. Analizele multiple au stabilit că semnalul este unic deoarece are un model neobișnuit în ceea ce privește oscilația luminozității.
Specialiștii au făcut calcule și au estimat că găurile negre au o masă combinată de aproximativ 40 de milioane de mase solare și ar putea să fuzioneze în aproximativ 70.000 de ani. Ei vor face noi observații pentru a confirma primele rezultate și pentru a afla mai multe despre găurile negre.