Câți dintre părinții români își duc copiii la oftalmolog?

31 10. 2024, 02:00
Sursa foto: Shutterstock

Mai mult de jumătate dintre părinți nu își duc copiii la control oftalmologic anual, deși acest lucru este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a celor mici.

Cercetarea, făcută de Reveal Marketing Research și Spitalul de Oftalmologie Infosan, relevă că doar 40% dintre părinții intervievați și-au dus copiii la oftalmolog în ultimul an.

46% dintre participanții la studiu au declarat că au vizitat medicul oftalmolog în ultimul an, în timp ce 66% dintre români intenționează să viziteze medicul oftalmolog în următoarele 12 luni.

Tinerii și femeile, mai atenți la sănătatea ochilor

Rezultatele studiului arată că tinerii și femeile sunt mai atenți la sănătatea oculară.

Verificările periodice și problemele de acuitate vizuală, principalele motive pentru vizitele oftalmologice

Mai mult de jumătate dintre respondenții care au vizitat medicul oftalmolog (57%) au făcut-o pentru controale periodice legate de sănătatea ochilor, acest comportament fiind frecvent întâlnit la persoanele de vârsta a treia și la cei din mediul urban. Scăderea acuității vizuale, manifestată prin vedere încețoșată sau neclară, a fost al doilea motiv principal pentru care 41% dintre respondenți au vizitat un specialist oftalmolog, în timp ce 1 din 4 respondenți a menționat nevoia de ajustare sau înlocuire a ochelarilor.

Bugetul mediu anual alocat de respondenți pentru vizitele la medicul oftalmolog și corecția optică este de 463 lei.

Studiul mai arată că părinții din mediul urban sunt mai predispuși să își ducă copiii la medicul oftalmolog. De asemenea, cei care au copii sub 12 ani își manifestă o intenție mai ridicată de a vizita specialistul în următoarele 12 luni.