Record mondial la ultramaratonul Backyard Ultra

26 10. 2024, 09:30
Sursa foto: Shutterstock

Ultramaratoniștii belgieni Merijn Geerts, Ivo Steyaert și Frank Gielen au stabilit un record mondial la ultramaratonul Backyard Ultra, alergând aproape 738 km în patru zile și 14 ore în Retie, Belgia, anunță Reuters.

Backyard Ultra are loc pe un traseu în buclă de aproximativ 6,7 km. Participanții trebuie să parcurgă o buclă la fiecare oră, alergând aproximativ 160 km în fiecare zi. Cursa continuă până când rămâne un singur alergător în picioare.

Campionatul mondial bianual permite echipelor naționale să alinieze câte 15 alergători, iar țara cu cele mai multe bucle completate câștigă competiția. Cursele se desfășoară în întreaga lume, cu 63 de țări participante.

Trioul belgian a doborât recordul precedent de 108 ture

Belgia, ajutată de contribuția lui Geerts, Steyaert și Gielen cu câte 110 bucle fiecare, a câștigat cu 1.147 de bucle, devansând Australia și Statele Unite care au completat 971 și 969 bucle.

Trioul belgian a doborât recordul precedent de 108 ture stabilit anul trecut de americanul Harvey Lewis și și-au încheiat cursa împreună, la braț, în momentul în care au parcurs cea de-a 110-a buclă.