Home » D:News » Țigările electronice de unică folosință, interzise în Anglia și Țara Galilor

Țigările electronice de unică folosință, interzise în Anglia și Țara Galilor

Țigările electronice de unică folosință, interzise în Anglia și Țara Galilor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.10.2024

Guvernul britanic anunță că va interzice vânzarea țigărilor electronice de unică folosință începând cu iunie 2025, atât în Anglia, cât și în Țara Galilor. Decizia vine după ce utilizarea acestor dispozitive a explodat în ultimii ani.

Folosirea țigărilor electronice de unică folosință în Anglia a crescut cu peste 400% între 2012 și 2023.

De asemenea, numărul persoanelor care folosesc țigările electronice de unică folosință fără să fi fumat vreodată a crescut considerabil în ultimii ani, în special în rândul tinerilor adulți.

Ce alte țări ar putea urma exemplul?

Ministrul sănătății publice, Andrew Gwynne, a declarat că interzicerea dispozitivelor de unică folosință ar „reduce atractivitatea lor pentru copii și le-ar ține departe de tineriilor vulnerabili”.

De asemenea, impactul este devastator asupra mediului. Aproape 5 milioane de dispozitive sunt aruncate săptămânal.

În 2022, țigările electronice de unică folosință au fost aruncați conținând un total de peste 40 de tone de litiu, suficient pentru a alimenta 5.000 de vehicule electrice.

După Anglia și Țara Galilor, și alte țări europene precum Irlanda și Belgia plănuiesc să le interzică, în timp ce Australia, Noua Zeelandă și Brazilia au deja restricții în vigoare.

Medicii avertizează că, deși țigările electronice sunt mai puțin dăunătoare decât fumatul, efectele pe termen lung sunt încă necunoscute.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase