Limită de timp pentru îmbrățișările de rămas-bun, pe un aeroport din Noua Zeelandă

24 10. 2024, 01:00
Credit foto: AP/DUNEDIN AIRPORT/Profimedia

Un aeroport din Noua Zeelandă a impus o limită de timp de trei minute pentru îmbrățisările de rămas-bun, care are scopul de a împiedica eventualele blocaje în trafic, relatează AP News.

Despărțirile emoționante sunt o priveliște obișnuită în aeroporturi, dar călătorii care părăsesc orașul Dunedin din Noua Zeelandă vor trebui să fie mai rapizi. O nouă limită de timp de trei minute pentru îmbrățișările de rămas bun în zona de coborâre a aeroportului este menită să împiedice ca îmbrățișările prelungite să provoace blocaje în trafic.

„Durata maximă a îmbrățișării este de trei minute”, avertizează panourile din fața terminalului, adăugând că cei care doresc „despărțiri mai afectuoase” ar trebui să se îndrepte mai degrabă spre parcarea aeroportului.

Zona este destinată doar „despărțirilor rapide”

Limita maximă a îmbrățișărilor a fost impusă în septembrie pentru „a menține buna desfășurare a activității” în zona de coborâre a pasagerilor din afara aeroportului, a declarat directorul general Dan De Bono. Aceasta a fost soluția aeroportului pentru a reaminti oamenilor că zona este destinată doar „despărțirilor rapide”.

Semnele din aeroport, devenite virale pe rețelele de socializare, au polarizat utilizatorii, a spus De Bono.

„Am fost acuzați că încălcăm drepturile fundamentale ale omului, am fost întrebați cum îndrăznim să limităm timpul în care cineva poate fi îmbrățișat”, a spus el, adăugând că alții au fost de acord cu schimbarea.

O îmbrățișare de 20 de secunde eliberează oxitocină și serotonină

Semnele au fost concepute ca o alternativă la cele din alte aeroporturi, care avertizează cu privire la blocarea roților sau la amenzi pentru șoferii care parchează în zonele de coborâre.

Aeroportul din Dunedin – un terminal modest care deservește un oraș de 135.000 de locuitori din Insula de Sud a Noii Zeelande – a preferat o abordare mai „diferită”, a spus De Bono.

O îmbrățișare de 20 de secunde este suficientă pentru a elibera hormonii oxitocină și serotonină, care sporesc starea de bine, a spus De Bono. Dar pasagerii nu trebuie să se îngrijoreze în mod nejustificat cu privire la aplicarea legii. „Nu avem o poliție a îmbrățișărilor”, a spus De Bono.

Totuși, vizitatorii ar putea fi rugați să își mute îmbrățișările prelungite în parcare, unde se pot îmbrățișa gratuit timp de 15 minute.