Home » D:News » Aproximativ 30% dintre dansatorii de breakdance suferă de o afecțiune rară

Aproximativ 30% dintre dansatorii de breakdance suferă de o afecțiune rară

Aproximativ 30% dintre dansatorii de breakdance suferă de o afecțiune rară
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.10.2024

O echipă de medici a descoperit o afecțiune rară și specifică dansatorilor de breakdance, denumită „headspin hole”, scrie Science Alert, care citează The Conversation.

Aceasta implică formarea unei mase conice pe partea superioară a scalpului, cauzată de trauma repetată generată de mișcările de rotire pe cap, o tehnică des întâlnită în breakdance.

Simptomele pot include căderea părului și, în unele cazuri, dureri în jurul excrescenței.

Aproximativ 30% dintre dansatorii de breakdance au acuzat inflamații și pierderea părului

Un raport medical din 2024 detaliază cazul unui dansator care practică breakdance de 19 ani și a fost diagnosticat cu această afecțiune. Medicii explică faptul că trauma constantă duce la îngroșarea stratului de țesut conjunctiv de pe scalp care protejează oasele craniului.

Aproximativ 30% dintre dansatorii de breakdance au acuzat inflamații și pierderea părului cauzate de tehnica headspin. În plus, aceștia sunt predispuși și la alte leziuni, inclusiv probleme la încheieturi, genunchi și coloană, datorită mișcărilor complexe pe care le fac.

Cu toate acestea, „headspin hole” nu este cea mai gravă leziune pe care o pot suferi dansatorii, de cele mai multe ori fiind vorba despre fracturi grave, cu șanse mici de refacere completă.

Tags:
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase