Maia Sandu: „Noi am luptat corect și am câștigat corect într-o luptă nedreaptă”

22 10. 2024, 03:00
Sursa foto: Profimedia

„Noi am luptat corect și am câștigat corect într-o luptă nedreaptă”, susține Maia Sandu, după rezultatul referendumului desfășurat în Republica Moldova cu privire la parcursul european al țării.

„Poporul Republicii Moldova și-a exprimat voința, iar majoritatea poporului a susținut calea europeană. Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit la vot. Voi ați decis că Moldova trebuie să meargă spre pace, spre bunăstare”, a spus Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova susține că determinant a fost fiecare vot și că peste 1.560.000 de oameni au mers la secțiile de votare.

„Noi am luptat corect și am câștigat corect într-o luptă nedreaptă”

„Diaspora a arătat că rămâne conectată la țară. (…) Peste 240.000 de concetățeni au votat în afara țării. (…) Datorită vouă, Moldova și-a salvat democrația și cursul spre progres”, a mai spus Maia Sandu.

Ea a spus că a câștigat prima bătălie dintr-o luptă grea.

„Noi am luptat corect și am câștigat corect într-o luptă nedreaptă. Pe de altă parte, ce s-a întâmplat ieri, dar și în ultimii doi ani, este un atentat asupra democrației și libertății poporului nostru, asupra asprirației poporului de a fi parte a familiei europene, a păcii. Dușmanii noștri își doresc o Moldovă divizată, speriată, ca moldovenii să se îndoiască de unitatea lor”, a adăugat Maia Sandu.

Candidata la alegerile prezidențiale a spus că „mai avem o bătălie de dat”, referindu-se la turul doi al alegerilor prezidențiale.