Cum s-a apărat o senatoare australiană care l-a huiduit pe regele Charles

22 10. 2024, 02:00
Sursa foto: Profimedia

Senatoarea australiană care l-a huiduit pe Regele Charles, în timpul discursului său la Casa Parlamentului din Canberra, și-a apărat acțiunile, spunând că voia să transmită „adevăruri globale” și insistând că el „nu este suveranul nostru”, relatează Sky News.

Regele Charles a fost huiduit de senatoarea indigenă Lidia Thorpe, în timp ce își încheia discursul la Casa Parlamentului din Canberra. Aceasta i-a spus lui Charles: „Aceasta nu este țara ta” și a cerut un tratat după ce a acuzat coroana că fură pământurile aborigenilor.

Câteva ore mai târziu, în aceeași zi, Thorpe a declarat la emisiunea Breakfast with Kay Burley că își susține în continuare acțiunile.

„Noi suntem adevărații suverani în această țară”

„Noi suntem adevărații suverani în această țară”, a spus ea. „Regele trăiește în țara voastră, este din țara voastră. El nu poate fi regele nostru.”

Ea a spus că „nu a fost deranjată” de faptul că unii oameni cred că a abuzat de puterea sa, deoarece ea are „sprijinul aborigenilor din țară”.

Thorpe a declarat că izbucnirea sa a avut loc pentru a transmite „adevăruri globale despre familia regală, care a provocat atât de multă devastare – nu numai poporului vostru din această țară, ci și populației indigene din întreaga lume”.