Șoferii Ford, avertizați să nu mai folosească adaptoarele gratuite de la Tesla

22 10. 2024, 01:00
Sursa foto: Shutterstock

Ford a emis un buletin de service prin care își sfătuiește clienții să nu mai utilizeze adaptoarele NACS oferite gratuit pentru accesul la stațiile de încărcare Supercharger ale Tesla, scrie Engadget.

Potrivit InsideEVs, producătorul auto a identificat o problemă care poate reduce performanțele de încărcare în timp și poate duce la deteriorarea porturilor de încărcare ale mașinilor.

Compania va trimite clienților un nou adaptor în perioada următoare și cere returnarea actualelor adaptoare fără niciun cost suplimentar.

„Este imperativ să primim toate adaptoarele afectate”

„Este imperativ să primim toate adaptoarele afectate pentru a reduce riscul de deteriorare a vehiculului”, a precizat Ford.

După ce a semnat un acord cu Tesla în mai 2023, Ford le-a permis proprietarilor de mașini electrice din Canada și SUA să folosească rețeaua Supercharger la începutul acestui an.

Termenul inițial pentru livrarea adaptoarelor gratuite a fost iunie 2024, dar a fost prelungit până la 30 septembrie din cauza întârzierilor de la furnizori, și ar putea fi amânat din nou din cauza acestei probleme.

Adaptoarele NACS permit conversia porturilor CCS standard utilizate de mașinile electrice Ford pentru a fi compatibile cu cablurile proprii ale Tesla.