Siri, asistentul de Inteligență Artificială de la Apple, depășit de ChatGPT

21 10. 2024, 00:00
Sursa foto: Shutterstock

Testele Apple arată că Siri nu este suficient de pregătit să învingă ChatGPT. ChatGPT al OpenAI a fost cu 25% mai precis decât Siri al Apple și capabil să răspundă la cu 30% mai multe întrebări.

Conform Digital Trends, testele interne ale companiei arată că Siri este depășit de ChatGPT, asistentul AI dezvoltat de OpenAI.

„ChatGPT al OpenAI a fost cu 25% mai precis decât Siri al Apple și capabil să răspundă la cu 30% mai multe întrebări”. Această diferență de performanță a determinat Apple să încheie o înțelegere cu OpenAI pentru a integra tehnologia ChatGPT în diverse aplicații și funcții ale dispozitivelor sale.

Apple va folosi ChatGPT pentru sarcinile pe care Siri nu le poate îndeplini

Situația actuală sugerează că Apple se află într-o poziție dificilă în cursa AI.

„Unii de la Apple cred că tehnologia sa de inteligență artificială generativă – cel puțin, până acum – este cu mai mult de doi ani în urma liderilor din industrie”, reiese dintr-un raport Bloomberg.

Pentru a compensa această diferență, Apple planifică să folosească ChatGPT pentru sarcinile pe care Siri nu le poate îndeplini. Acest lucru include îmbunătățirea înțelegerii limbajului natural, armonizarea mai profundă cu aplicațiile și fișierele locale, precum și asistență în înțelegerea imaginilor și documentelor.

Deși Apple a anunțat anterior inițiativa „Apple Intelligence”, progresul pare să fie mai lent decât se anticipase. Funcțiile AI promise la conferința dezvoltatorilor de la începutul anului nu s-au materializat încă în totalitate.